AL 12-LEA SIMPOZION NATIONAL INTERFERENTE IN REUMATOLOGIE

Cluj-Napoca, 26 iunie – 27 iunie 2020

Mesaj catre participanti la Interferente

 

Dragii mei,

Va multumesc ca ati acceptat sa participati la cea de a 12-a intalnire ” Interferente in Reumatologie”.
Din pacate Coronavirusul (COVID-19) ne afecteaza viata zilnica in foarte multe aspecte. Situatia de peste 2 saptamani nu cred sa fie mai linistita. Manifestarea noastra ar avea in jur de 400 participanti, ceea ce o face o manifestare destul de mare.
Nu suntem neaparat o populatie la risc din punctul de vedere al sanatatii publice. Pe de alta parte, calatoria, aglomeratia, salile si culoarele in care am fi impreuna, lucru care de obicei ne face placere, ar putea fi un risc pentru fiecare dintre noi. Nu as vrea sa pun in pericol sanatatea nici unuia dintre voi.
Manifestarea nu este anulata, ci doar amanata pentru 26-27 iunie 2020. Cu acelasi program si aceiasi speakeri in masura disponibilitatii acestora.
Imi pare rau pentru orice inconvenient. Va rog sa ma anuntati in legatura cu orice situatie financiara care a implicat cheltuieli nerambursabile pentru Dvs. Vom incerca in masura posibilitatilor sa o rezolvam,
Va astept cu drag in iunie.
Clujul e mai frumos in iunie !

Cu colegialitate,
Simona Rednic

Cluj-Napoca, 20 martie – 21 martie 2020

Editie gazduita de Hotel Golden Tulip Ana Dome, str. Observatorului nr 129.

 

Anul acesta specialitatea invitată este pneumologia. Este prima specialitate invitată pentru a doua oară la această manifestare, dovadă a faptului că progresele făcute în ultimii 12 ani în aceste domenii sunt mari. Interelațiile între pneumologie și reumatologie sunt multiple, de la afectarea pulmonară interstițială sau hipertensiunea pulmonară din colagenoze, la afectarea pulmonară din vasculitele sistemice sau cea secundară medicației remisive reumatice. Sarcoidoza sau condensările pulmonare pot interesa reumatologii în demersul de diagnostic pozitiv sau diferențial. Imagistica în patologia pulmonară s-a perfecționat de asemenea, dar cunoștințele clinice ale imagiştilor și cele de imagistică ale clinicienilor sunt importante și trebuie dezvoltate.

O mare parte a programului se va desfăşura sub formă de dezbateri cu formularea unor întrebări practice cărora le-a venit rândul și în care din pendularea între da și nu, am putea înțelege mai bine răspunsul.

 

Temele abordate în acest an:

    • Interferențe: Pneumologia
    • O problemă: Afectarea pulmonară interstițială difuză în sclerodermia sistemică (cu participare internațională)
    • Un segment anatomic: Gangionii limfatici
    • Imagistica în avangarda reumatologiei: Remisia imagistică și spondilartrita nonradiografică

Taxe de participare

Plata se va face catre Wens Tour SRL, CUI 9219790, in contul RO39 BTRL 0130 1202 9664 47XX, deschis la Banca Transilvania Cluj-Napoca, cu mentiunea “Simpozion Imagistică 2020”.

pana la 15 feb15 feb – 10 mar10 mar si on site
Medici primari/specialisti400 ron450 ron 500 ron
Medici rezidenti100 ron 150 ron200 ron

 

Cazarea participanților va fi organizată de Wens Tour SRL, partenerul logistic al evenimentului.
Persoană de contact: Cosmina Muresan, email: cosmina.muresan @ wens.ro

Informații actualizate legate de programul Simpozionului vor fi disponibile prin email la Secretariat
(garboandorina @ yahoo.com).