ambulator

Ambulatorul clinicii este locul in care pacientii cu boli reumatologice sunt diagnosticati si ulterior urmariti de medical curant. Marea majoritate a pacientilor cu boli cronice reumatismale sunt urmariti periodic in ambulator, numai in cazuri selctionate fiind necesara internarea.

Accesul la o consultatie in ambulator se face prin programare anterioara, pentru a evita, pe cat posibil, aglomeratia. Programarile se fac pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie in fiecare dimineata intre orele 8 si 9.  Pacientii din alte judete pot fi programati telefonic de catre medicul de familie.

In cadrul departamentului de reumatologie nu este inclus serviciul de urgenta, de aceea pacientii fara bilet de trimitere de la medicul de familie si cu probleme urgente se vor adreasa la UPU, care ii va indruma mai departe.

Toti medicii clinicii efectueaza consultatii in ambulator, prin rotatie. Acestia sunt cei care, dupa efectuare consultatiei, decid necesitatea internarii unui pacient in sectia de reumatologie.

In fiecare zi sunt consultati pacienti cu diferite afectiuni reumatologice (reumatologie generala).

In plus, pentru a veni in ajutorul pacientilor conducerea departamentului de reumatologie a decis  infiintarea ambulatoriilor specializate in monitorizarea anumitor boli.

 

Laura Damian- vasculite sistemice, boli rare- luni

Ioana Felea- artropatie psoriazica- luni

Maria-Magdalena Tamas- artrita precoce- marti

Ileana Filipescu –poliartrita reumatoida

Simona Rednic, Cristina Pamfil- lupus eritematos sistemic – miercurea din 2 in 2 saptamani

Simona Rednic, Ana Petcu- sclerodermie sistemica – miercurea din 2 in 2 saptamani

Siao-Pin Simon – osteoporoza, artrite microcristaline- joi

Cristian Nedelcut- patologia coloanei vertebrale- joi

Laura Muntean – spondilartropatii, spondilita anchilozanta- vineri